Reseptit

Apteekissamme on kuusi reseptin toimituspistettä, jotka takaavat sujuvan ja nopean palvelun. Toimituspisteet on erotettu toisistaan väliseinin intimiteettisuojan ja asioimisen rauhallisuuden takaamiseksi.

Reseptin toimituksen yhteydessä on mahdollisuus kysyä ja keskustella lääkityksestä farmaseutin kanssa. Keskittämällä lääkeostot apteekkiimme, voimme kartoittaa kokonaislääkityksen ja tarkistaa uutta lääkettä ostettaessa lääkkeen sopivuuden käytössä olevan lääkityksen kanssa. Seuraavaa lääkärikäyntiä varten voimme antaa mukaan lääkekortin, jossa näkyy apteekistamme viimeisen vuoden aikana hakemanne reseptilääkkeet.

Mikäli KELA:n korvaamien reseptilääkkeiden omavastuiden yhteissumma ylittää kalenterivuoden aikana tietyn rajan (572 €, v. 2019), Kela korvaa sen jälkeen ostettujen tarpeellisten, korvattavien reseptilääkkeiden omavastuuosuudet lisäkorvauksena. Itse joutuu kuitenkin maksamaan lääkekohtaisen 2,50 euron omavastuun. Kela ilmoittaa rajan ylittymisestä kirjeellä kotiin, ks. lisätietoja KELA-korvaus

Reseptin toimittaminen

Vuoden 2017 alusta lähtien kirjoitetut reseptit ovat pääsääntöisesti voimassa 2 vuotta. Eräissä tapauksissa voimme joustaa vielä kuukauden. Nykyään on käytössä sähköinen resepti, joka tarkoittaa sitä, että lääkäri kirjoittaa reseptin valtakunnalliseen tietokantaan. Potilas saa lääkäriltä potilasohjeen, jossa on tiedot määrätystä lääkkeestä. Potilasohje nopeuttaa asiointia apteekissa, mutta se ei ole välttämätön. KELA-kortti tarvitaan lääkekorvausten saamiseksi.

Reseptin toimittamisen yhteydessä huolehdimme asiakkaallemme edullisesta lääkeostosta. Reseptilääkeoston yhteydessä asiakkaalla on mahdollisuus vaihtaa lääkkeen edullisempaan valmisteeseen niillä tuotteilla, joilla on lääkelaitoksen hyväksymä vaihtokelpoinen valmiste.

Reseptin toimituksen yhteydessä vähennämme kelan korvauksen ostokerran hinnasta asiakkaan kela-kortissa olevien tietojen mukaan.

Seuraamme kattokorvaussumman kertymistä. Kattosumman täytyttyä asiakkaalla on mahdollisuus tehdä kattokorvaussopimus, jonka jälkeen asiakas saa korvattavat lääkkeet apteekista edullisesti (2,5 eur). Katso Kattokorvaus.

Reseptin toimituksessa on monia työvaiheita. Tulostamme annosteluohjeen etiketteihin ja seuraamme, ettei annos ylitä suositeltuja annosteluohjeita. Seuraamme myös ovatko lääkkeesi yhteensopivia. Informoimme asiakasta lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

 

Tietoja reseptilääkkeistä:

Lääketietokeskus
Lääketietokeskuksen sivut tarjoavat tietoa Suomessa markkinoilla olevista lääkkeistä, perusvoiteista sekä kliinisistä ravintovalmisteista ja niiden tarkoituksenmukaisesta käytöstä. Sivuilta löytyy myös erilaisia terveyteen liittyviä artikkeleita.

Lääkkeiden hintavertailu
Suomen Apteekkariliiton ja Kustannus Oy Duodecimin yhteistyössä tuottamat sivut, joilla voit etsiä rinnakkaislääkkeitä ja vertailla lääkkeiden hintoja.

Reseptien uusiminen

Reseptin voi pyytää uusittavaksi apteekin kautta. Lääkärillä on 8 vrk aikaa vastata uusintapyyntöön. Palvelun hinta on 2 €/lääke. Voit myös itse lähettää uusintapyynnön Kelan omakantapalvelusta: kanta.fi.